El director editorial de la Bernat Metge obté el V Premi Cum Laude
Ahir 20 de gener, al Paranimf de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, va tenir lloc l’acte de lliurament de la cinquena edició del Premi Cum Laude, que convoca a l’Institut d’Estudis Món Juïc amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats. El premi fou atorgat al doctor Raül Garrigasait, director editorial de la col·lecció Bernat Metge, per la tesi L’hàbit de la dificultat. Wilhelm von Humboldt i Carles Riba davant l’Agamèmnon d’Èsquil.
En l’acte de lliurament van intervenir el rector de la UB, Dídac Ramírez; el vicepresident primer de la Xarxa Vives d’Universitats, Joan Viñas; la directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa, i la presidenta de l’Institut Món Juïc, Tessa Calders, a més del director de la tesi guanyadora, Ernest Marcos, professor del Departament de Filologia Grega de la UB.
Raül Garrigasait Colomés (Solsona, 1979) és llicenciat en Filologia Clàssica amb premi extraordinari de llicenciatura (2002). El 2013, es va doctorar a la UB amb la qualificació d’excel·lent cum laude. També va fer un postgrau de traducció literària a la Universitat de Gal·les-Swansea (2008), on va ser lector de català entre el 2004 i el 2006. Així mateix, ha fet estades d’estudis a la Universitat Albert Ludwigs de Friburg i a la Universitat Nacional Capodístrias d’Atenes. Des de l’octubre del 2008 és director editorial de l’Editorial Alpha – Fundació Bernat Metge i responsable de la col·lecció Bernat Metge d’autors grecs i llatins.
L’Institut d’Estudis Món Juïc (IeMJ) es va constituir com a associació el 2005, a partir de la unió de diversos professors i investigadors de la UB i d’altres entitats nacionals i internacionals. L’objectiu del centre és investigar i divulgar sobre el judaisme català, tasca de llarga tradició a la UB que havia quedat interrompuda per la dictadura. L’IeMJ, amb la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats, convoca el Premi Cum Laude, amb què es reconeix les obres de recerca d’alt nivell de l’àmbit d’humanitats escrites en català. Amb motiu de la concessió del premi, la tesi guanyadora ha estat publicada i se’n promourà la difusió.